Fotoalbum

gezellig hè

Keietoeters en Jochem Myjer vroeg uit
de veren voor haring en witte brood.


3 oktober, een memorabele datum waarop in een grijs verleden afscheid werd genomen van de Spanjaarden en Willem van Oranje met zijn Geuzen een triomfantelijke intocht maakte in Leiden en de bevolking kwam voorzien van witbrood en haring. De viering van dit "Ontzet"...

vind ieder jaar plaats in de sleutelstad met een uitgebreid programma waarvan een Reveille en het uitdelen van brood en haring 2 hoogtepunten van het programma zijn. De Keietoeters werden dit jaar alweer voor de 4e keer uitgenodigd om in alle vroegte het toestromende publiek te vermaken met hun klanken en het uitdelen van de genoemde haringen en witbroden muzikaal kracht bij te zetten.

Zo kwam het dat er zo rond kwart voor 6 een aantal auto's de parkeerplaats Haagweg op reden en de kapel leden zich slaperig door 2 busjes lieten vervoeren richting de net vernieuwde Breestraat. Achter het stadhuis wachtte de eerste (of waren het de laatste) feestgangers hen op.

Bij het zien van de instrumenten barstte de ietwat beschonken Leienaars uit in gezang over Ambulance, dansen en het welbekende " trio Ome Loek" kortom, het repertoire van god old Rubberen Robbie ligt nog steeds goed in het geheugen van de Glibbers!

De Keietoeters voelen dit soort feestelijkheden naadloos aan dus al snel schalde de klanken over de amper ontwakende stad die er in het ochtendgloren met een laaghangende mist sprookjesachtig uitzag. Uit alle hoeken kwam publiek aangelopen om deel te nemen aan de Reveille en zodoende de feestelijke dag te openen. 5 voor 7 zat het erop voor de kapel en konden de muzikanten aan de koffie in de oude Waag.

Een intense rij wachtenden stond daar al opgesteld om het witbrood en de haringen in ontvangst te nemen, de een met een emmertje, de ander een pannetje of een tas. Voor de Waag een rij marktkraampjes met een stuk of 40 dames die de haring schoon gaan maken ( je ontvangt de haring " vuil" dus met kop er nog aan) binnen lange tafels waarop 33800 haringen en 8700 broden lagen te wachten.

De heren van de 3 Octoober Vereeniging, getooid met slipjas, hoge hoed en paraplu zorgen ervoor dat alles ordelijk verloopt. 1 van deze heren is de bekende Leidenaar en cabaretier Jochem Meijer, bekend van het prachtige chanson Tralala Leiden. ( zoek maar eens op YouTube, prachtig nummer)

De Keietoeters kwamen natuurlijk goed beslagen ten ijs en hadden dit lied speciaal laten arrangeren voor de gelegenheid. Wat de Noordwijkerhoutse Wals is voor de Noordwijkerhouters is TralalaLeiden voor de Leienaars dus de waardering voor de kapel was groot toen het nummer de 1 e keer ten gehore werd gebracht. Jochem zelf liet zich niet onbetuigd en zong het nummer zelfs een keer onder begeleiding van de Noordwijkerhoutse muzikanten.

Na de ontvangst van de Burgemeester en zijn gevolg en het keuren van de haring speelde de kapel nog diverse Leidse krakers en kon om half elf de toeter weer in de koffer.

Wat een feestje, duizenden mensen op de been, prachtig weer en een gesmeerde organisatie. Leidens ontzet, je moet er geweest zijn om het te bevatten. De Keietoeters waren erbij en kijken nu al uit naar volgend jaar. De tekst en de klanken van Rubberen Robbie galmen nog na in menig hoofd en dan met name de slotzin...hebben we gelachen op die dag voor dierendag!
Derde plaats voor Keietoeters bij Dollen tussen de Bollen 2014.

Het 14de boerenblaaskapellenfestival 'Dollen tussen de Bollen' in het centrum van Noordwijkerhout stond wel een beetje in het teken van Oranje. De WK-wedstrijd Nederland-Mexico werd na de prijsuitreiking onder toeziend oog van veel Oranje-fans op een groot scherm op De Steeg getoond. De weersomstandigheden waren dit jaar prima voor Dollen tussen de Bollen. Een lekker zonnetje, niet te warm en ondanks eerder voorspellingen viel er geen spatje regen en dat zorgde mede voor veel bezoekers. De organisatie van DTDB door de Koetillers zat weer goed in elkaar en de 12 kapellen zorgden voor de broodnodige gezellige muzikale klanken.

Aan het eind van deze dag mochten de Bierbengels uit Voorschoten als winnaar de wisselbeker in de handen nemen. Een mooie overwinning op een mooie, zonnige en gezellige Oranje-gekleurde dag in Kokkerhout. Van de Noordwijkerhoutse kapellen scoorden de Keietoeters met een mooie derde plaats het beste, Nix Dus behaalden een keurige achtste plaats. Klik hier voor alle uitslagen. Frits de Witt van blaaskapel 't is Keun uit Noordwijk werd winnaar van 'Muzikant van de dag'.

Klik hier voor meer foto's en een filmpje.
 

Keietoeters "meest carnavaleske kapel" van het Lampegat.

Zondag 16 februari zakte de Keietoeters samen met de Raad van 11 en Prins Renovatio en Prinses Muscari, de rivieren af naar het Lampegat om daar een muzikale strijd aan te gaan in een kapellenfestival. In het Stadspaviljoen van Eindhoven (Lampegat tijdens Carnaval) vond voor de 42e keer. het traditionele Haone Boere Blaos festijn plaats. Dit kapellenfestival wordt jaarlijks georganiseerd door carnavalsvereniging d’Haone en is het grootste en oudste kapellenfestival van Zuidoost Brabant. De winnende kapel verovert een plaatsje op het vaandel van het Haone Boere Blaos Festijn.

Dit jaar was als thema gekozen voor: Bloed, Zweet & Haone en werd er door een vakkundige jury extra gewaardeerd als het thema centraal in het optreden voorkwam. Elk kapel kreeg de mogelijkheid om op te treden in de kleine en grote zaal. In het totaal deden er 17 kapellen uit heel Nederland mee en als verrassing was ook de Stadsprins aanwezig met het Stadshofkapel de Eendracht.

Na een middag vol verrassende optredens was het dan tijd voor de prijsuitreiking, de Keietoeters kregen hier onder een luid applaus en veel lovende woorden als “een hofkapel om trots op te zijn” en “feestmakers” de tweede prijs uitgereikt uit handen van de Stadsprins. Met deze ‘meest carnavaleske kapel’ prijs op zak vertrokken de Keietoeters uiteindelijk voldaan met de bus terug naar Kokkerhout.

Klik hier voor de foto's van Marc vd Molen.

Klik hier voor foto's van JP/Snapshot.Keietoeters scoren hoog op Blaasfestijn Helmond!
 

Zondag 29 september vertrok in alle vroegte een volle bus vanuit Noordwijkerhout naar Helmond. Vergezeld van een grote groep fans namen de Keietoeters deel aan het traditionele Blaasfestijn aldaar. Carnavalsvereniging de Keiebijters ontleent zijn naam aan de gelijknamige carnavalsvereniging uit het Brabantse dorp. Alleen hier zeggen we de Keiebijters van Sint Bavo.

De Keietoeters werden ontvangen in een prachtig draaiorgelmuseum en  daarna togen ze samen met de meegereisde fans naar het prachtige,  zonovergoten centrum. Met deelname van louter Brabantse kapellen met uiteenlopende stijlen waren de Keietoeters, versterkt met een aantal leden van Nix Dus, één van de ouderwets gezellige blaaskapellen.  Nadat op verschillende plekken in het centrum door alle deelnemers was  opgetreden, verzamelden uiteindelijk iedereen zich op de Grote Markt aan het water voor de prijsuitreiking. Hierbij behaalden de Keietoeters een fraaie tweede plaats met veel complimenten van de jury. De Helmondse begeleider, die de hele dag bij de groep aanwezig was, roemde de Keietoeters als een geweldige band.

Nadat de winnaar de eXperience Brass Band plichtmatig nog een nummer ten gehore had gebracht, werd het podium vrijgegeven aan de Keietoeters omdat deze van zo ver gekomen waren. In een prachtig laatste optreden  werd de Markt omgetoverd tot een groot carnavalsplein waar enthousiast een grootse polonaise werd ingezet. Het kostte nog enige moeite de Keietoeters en fans weer richting bus te dirigeren, zo gezellig was het. In de bus terug naar Noordwijkerhout kon iedereen nog in stilte nagenieten en kon men terugkijken op een prachtige dag.
Klik hier voor meer foto's van Snapshot.
Keietoeters behalen prima prestatie bij Dollen tussen de Bollen.

Er deden maar liefst 14 kapellen mee aan het 13de boerenblaas-kapellenfestival Dollen tussen de Bollen in het centrum van Noordwijkerhout. Na een aantal jaren of te slecht of te warm
weer, waren het dit jaar de perfecte weersomstandigheden
voor Dollen tussen de Bollen. Een lekker zonnetje, niet te warm
en zo waar geen spatje regen, zorgde mede voor veel bezoekers.
De organisatie van DTDB door de Koetillers zat weer goed in
elkaar en de 14 kapellen zorgden voor de broodnodige gezellige
muzikale klanken. Aan het eind van deze dag bleek dat de
Stropers de wisselbeker  als winnaar, net als in 2011 mee naar
De Zilk mochten nemen. De Keietoeters (met hun nieuwe kleding
van Suzanne's Feestshop) behaalde een keurige 6de plaats.
Voor meer foto's en filmpje, klik hier.Optreden voor het goede doel van Het Glazen Huis NWH.

Regen, regen en nog eens regen, maar daar zijn de Keietoeters en dan wordt je toch weer vrolijk met de Noordwijkerhoutse wals op De Steeg
in Noordwijkerhout. Ondanks de regen waren er toch aardig wat
"diehard-fans" op het optreden van de Keietoeters afgekomen.
Gezellig even polonaise lopen en tot slot de Noordwijkerhoutse
wals meeblerren, de avond kan dan niet meer stuk en zeker
als er ook nog aardig wat donaties in de brievenbus van
Het Glazen Huis Noordwijkerhout worden gedaan.

Klik hier voor het filmpje van het optreden.

Keietoeters on tour in Sneek.

In de sfeervolle binnenstad van Sneek werd zaterdag 6 oktober de eerste Sneeker Dweildag georganiseerd. Boerenblaaskapel De Keietoeters aangevuld met een flinke delegatie van Nix Dus, waren naar het verre Friesland afgereisd om aan dit Dweilfestival deel te nemen...

's morgens rond een uur of tien leek het er nog op dat het dweilen met de kraan open zou worden, want de regen viel met bakken uit de hemel,
maar rond elf uur gaf men het sein “Om één uur is het prachtig weer”
door via Twitter. Rond half twaalf verzamelden de 15 kapellen
waaronder Kei-Nix zich bij Restaurant De Walrus, waar
iedereen werd voorzien van koffie met wat lekkers.

Sneeker Dweildag is een unieke muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen
(een wedstrijdklasse en een leutklasse) streden om DE GOUDEN SNEEKER DWEIL. Elke kapel speelde drie sets van elk
30 minuten op drie verschillende locaties in de binnenstad.

Klokslag 12.15 uur gaf wethouder Offinga van Sneek op het bordes van
het stadhuis het startschot voor de Eerste Sneeker Dweildag. Inmiddels

 was de zon doorgebroken en vulde de stad zich met publiek. Eerst op sommige locaties nog een beetje aarzelend maar aan het eind van de

 middag was de Marktstraat inmiddels één deinende mensenmassa.
In de historische Sneker binnenstad heerste een geweldige sfeer.

Om 16.45 uur startte de Blauhuster Dakkapel met een gastoptreden
van een half uur, waarna wethouder Offinga de prijzen bekend maakte.
Aan het slot van deze sfeervolle, muzikale middag speelden alle

 deelnemende kapellen een gezamenlijk nummer ‘Al kreeg hij nooit
een lintje’. Spontaan werd daarna nog het Friese volkslied ingezet.

De Keietoeters samen met Nix Dus uit Noordwijkerhout grepen net
naast de hoofdprijzen, maar zoals men zelf altijd zegt: "meedoen is

 belangrijker dan winnen." euuhh of was het nu "winnen is belangrijker
dan meedoen". Maar goed, men heeft zich prima vermaakt daar op
het festival in het hoge Noorden en de beide kapellen gaan zich nu

 opmaken voor de Prinsbekendmaking in november.

Klik hier voor meer foto's.

Kei-Nix behaald keurige 4de plaats bij Dollen tussen de Bollen.


Het begon met aardig wat regen de 12de editie van Dollen tussen
de Bollen, maar het festival van de Koetillers had gelukkig toch
nog een zonnig einde. Muzikaal gezien was het een festival van
hoog niveau, met vele uitstekende deelnemers maar uiteindelijk
waren het de Flierefluiters uit Sassenheim die volgens de jury
als beste van deze middag op het podium kwamen te staan.
Natuurlijk deden onze Keietoeters ook mee maar niet
alleen, samen met Nix Dus vormde zij deze dag
de
Kokkerhoutsche Blaaschkapel Kei-Nix.

En niet helemaal onverdienstelijk, want van de 16 deelnemers
behaalden zij een keurige vierde plaats. Helemaal Toppie!
Keietoeters en Nix Dus dweilen gezamenlijk in Mijdrecht.Afgelopen zaterdag vertrokken de boerenblaaskapellen De Keietoeters
en Nix Dus, met een grote bus van de Koninklijke uit Noordwijk, naar
het Prinsendweilbal te Mijdrecht. Omdat de bus toch langs Sassenheim
kwam, reed kapel De Flierefluiters ook gezellig mee. Na een
lange rit over 's lands donkere wegen kwam men aan in
Mijdrecht, waar ze werden ontvangen met koffie.
Koffie? Ja koffie.

De avond was georganiseerd door CV "de Huts Gekluste Kliek", wie verzint het? Na de loting werd het Prinsendweilbal geopend door de gezamenlijke Noordwijkerhoutse KeieNixToetersDus kapel. Verder hebben Nix Dus en de Keietoeters afzonderlijk ook nog 2 series
geblazen. Het vele opgekomen publiek ontving de optredens
met groot enthousiasme en werd er lekker polonaise gelopen.

Ook Prins Neut had het erg naar zijn zin om weer eens lekker te trommelen, maar kon het toch niet laten om ook met een steek op
zijn hoofd te zetten.  Na een meer dan geslaagde gezamenlijke
muzikale avond, konden de Noordwijkerhouters moe
maar voldaan weer via Sassenheim naar huis.

Beide kapellen zijn straks o.a. weer te bewonderen in de
feesthal van de Keiebijters, waar men nog een aantal
keren tijdens het carnaval gezamenlijk zullen optreden.
Maandagmorgen 3 oktober, het is 06.00 uur
en de Keietoeters blazen Leiden wakker. (klik hier)Keietoeters behalen een mooie 2de plaats,
maar worden toch ook eerste in Helmond.

In de vroege ochtenduurtjes van zondag 24 september vertrok er een volle
bus met 48 carnavallisten naar het verre Helmond. De boerenblaaskapel de Keietoeters (met een gezellige aanvulling van Nix Dus) namen in Helmond
voor de derde keer deel aan het Blaasfestijn. Aan het eind van de dag bleek
dat de Keietoeters na 4x te hebben opgetreden, een verdiende 2de prijs in
de wacht sleepte. Een hele mooie prestatie want er deden maar liefst 20
kapellen mee aan het Blaasfestijn. Maar ook behaalde de Keietoeters een
eerste plaats, deze werd binnen gehaald door de man die al jaren de grote
trom slaat bij de Keietoeters "Jacques Hendriks". Jacques werd door de jury uitverkoren tot de "Opvallendste muziekant 2011", een leuke en verdiende onderscheiding voor hem. De jury vond dat hij: ritmisch strak was, een leuke combinatie was met de kleine trom, dienend aan het orkest en  toonaangevend voor het optreden. Tevreden keerden men vanuit Noord-Brabant, met
twee mooie prijzen op zak, weer terug naar de kust. Hiermee hebben de Keietoeters laten zien dat wij uit het westen echt wel carnaval kunnen
vieren. Wilt u de Keietoeters ook een keer zien en horen dan kunt u op
13-11-2011 of met carnaval de feesten van de Keiebijters bezoeken.
Maandag 4 oktober 2010 reisde de Keietoeters af naar Leiden, om deel te gaan nemen aan de optocht tbv. Leidens ontzet. Het thema was dit jaar Grenzeloos feesten, de kapel werd ingedeeld bij de olympische en andere sportfeesten. De Keietoeters reden met een open dubbeldekker in de optocht, deze was van een "onbekende bierbrouwer" uit Zoeterwoude. Er mag natuurlijk geen reclame gemaakt worden maar de naam begint met "H" en eindigt op "eineken". Rondom de bus liepen figuranten die een feestende menigte uitbeelden. Op de bus stonden een aantal dames die kampioenen uitbeelden en natuurlijk een feestkapel erbij. De optocht vertrok om 13:00 uur en was om 15:45 uur klaar, waarbij de kapel door duizenden toeschouwers werd bekeken en beluisterd. Er werd door de Keietoeters bijna de hele weg gespeeld, waarbij er een hoop "Nix Dus" gehalte was. In de drukke Breestraat was er een gelukkie, een aantal studenten had een soort van takel gemaakt met daarin een meter bier. Deze lieten ze keurig in de bus zakken, wat een welkome aanvulling was op de "chocomel" van die middag.
De optocht werd door de Keietoeters als bijzonder leuk ervaren
en ze kijken er met veel plezier op terug.


 

Keietoeters Helmond

een keurige tweede plaats

Filmpje

en nog

een Filmpje

Juni 2009 > Zomerfeest  bij Willem vd Bergh Stichting

 

29 juni 2008 Dollen tussen de bollen

Een mooi derde plaats behaald!

Juni 2008 Olympisch stadion Amsterdam

Optreden voor medewerkers van Schiphol.

Het Blaasfestijn in Helmond oktober 2007

Een zondag die al vroeg begon, om 9.00 uur vertrokken we met een grote

en kleine bus richting Helmond. De Keietoeters namen zo'n 65 fans mee waaronder natuurlijk veel Keiebijters. Ze wilden deze dag wel eens meemaken, een bezoekje afleggen aan de naamgenoot in Helmond

gebeurt niet iedere dag. Het is een super dag geworden, de Keietoeters speelden de sterren van de droge hemel. Helaas grepen ze net naast de eerste plaats maar werden wel eervol tweede. Alle fans waren heerlijk

enthousiast en er werd al vroeg een polonaise ingezet. De voorzitter

van de Keiebijters van Helmond begeleide ons de hele dag. Tussen

de optredens door vertelde hij veel over zijn carnavalsvereniging en

liet verschillende locaties zien waar de Helmondse bevolking haar

carnaval viert. Kortom een dag om niet gauw te vergeten.

www.blaasfestijn.nl

Dollen tussen de Bollen Noordwijkerhout 2007

Ondanks het regenachtige weer was het optreden

van de Keietoeters zonnig te noemen.  In een sterk bezet

festival is onze kapel in de middenmoot geëindigd, een mooie prestatie.

We hebben op deze pagina een aantal sfeerfoto's geplaatst en

voor de snelle breedbanders onder ons zelfs twee filmpjes.

                                            

Keietoeters aan het dollen 1 2007

 

Keietoeters aan het dollen 2 2007

 

Keietoeters aan het dollen 3 2007

 

 

alle foto's van het jubileumjaar

 

Zondag-middag 11 September Hoorn 2005

 

Een leuke maar bewolkte boerenblaaskapellendag,

met een dubbeldekker vol met fans!

Met een mooi nieuwe serie een vierde plaats

 bereikt in een sterk bezet tournooi.

 

Handje op de foto voor uitleg en vergroting.

 

Zondag-middag 12 September 2004

Blaaskapellen festival Groot Hoorn in Hoorn.

 

Het moest "driemaal is scheepsrecht" worden, maar het werd een prachtige derde plaats. De wisselbeker ging niet voor de derde keer

 mee naar Noordwijkerhout, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het werd gezellige en muzikale dag waarbij de Keietoeters goed in

vorm waren. Tussen de nummer één en "wij" nummer drie zat maar

één punt verschil tussen. Maar liefst 75 supporters waren in een "dubbeldekbus" mee afgereisd om de Keietoeters enthousiast te ondersteunen. De supporters hebben volgens de Keietoeters

een dikke pluim verdiend voor hun geweldige ondersteuning.

Het werd een middag om niet snel te vergeten, wie weet

waar we volgend jaar na toe gaan.

 

Handje op de foto voor uitleg en vergroting.

 

 

 

 

Dollen tussen de Bollen 27 Juni 2004

 

Zondagmiddag 27 Juni wederom een thuiswedstrijd in

Noordwijkerhout, ondanks wat personele problemen werd

het toch een leuke, gezellige en muzikale dag. Een plaats

op het erepodium zat er dit keer niet in maar dat deerde onze

supporters niet, volgens Arjan trokken ze de hele dag zo'n gezicht!

 

 

Zondag-middag 14 September

Blaaskapellen festival Groot Hoorn in Hoorn.

 

Op zonnige zondagmiddag in Hoorn, zijn we voor het tweede achtereenvolgende jaar eerste geworden. Gesteund door een

bus vol supporters, werd het een fantastische dag met een

geweldige toegift in de vorm van de wisselbeker.

 

 

 

WV. Zeeburg 15 augustus 2003

 

Een muzikale rondgang door de wijk Zeeburg,

een kinderoptocht met een heleboel ballonnen op het eind!

 

 

 

 

 

Dollen tussen de Bollen 22 Juni 2003

 

Zondagmiddag 22 Juni een thuiswedstrijd in Noordwijkerhout,

 een mooie derde plaats behaald op dit zon overgoten boerenblaaskapellenfestival.

 

Filmpje:

Klik hier:

 

 

 

Carnaval 2003

 

 

 

29-12-2002

 

Een welkoms feessie voor "ouwe pijp" en Coby,

na een half jaartje Down Under weer terug in het

Noordwijkerhoutse. Cleem en Coby, de keietoeters

zijn heel blij dat jullie weer terug zijn.

Effe blijven nou hè!

Welkom in ons Kokkerhout.

ta toe, daar zijn ze hoor   die enige echte NWH wals kennen ze nog

Zoen-ne !   Verrassing, we zijn er met zijn alle.  

 Heb ik nog wel lucht.  

Klinkt weer als een klok.   Gaat steeds beter, is hij wel weg geweest?

 

 

24-11-2002

De Intrada van de Federatie Midden Nederland

werd in Noordwijkerhout gehouden,

een keurige vierde en vijfde plaats behaald!

in de kleine zaal met groot succes     effe overlegge

met spanning wachten  de hele zaal op zijn kop

 

 

10-11-02

 

Prinsbekendmaking Keiebijters in de Golfslag.

 

lang zal ie leven (de nieuwe Prins)        vogeltje wat zing vroeg

 

 

8-9-2002

 

Een eerste plaats bij het blaaskapellen kampioenschap in Hoorn!!!!!!

 

dat is één!!!

Ja hoor, zelfs 2 bekersyeah gewonne!!met zijn allewat een groot pleinja hoor een polonaise

 

 

23-06-2002

 

Dollen tussen de Bollen in Noordwijkerhout

 

gezellig hè effe ramme!

 

 Tjeetje wat een dorst.

 

met zijn alle... een mooie vijfde plaats of was nou een vierde?

 

 Lekker druk hoor!